Alex Vissering

zondag, juli 29, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Sellingen

Op de raande van t zwembad van camping “ Rochecondrie” in Viviers, de Ardeche speulen zok interssante taferelen oaf.
n Ploug dattegers mit kinder oet Nederland hebben ale vief stoacarrevans huurt.
Der staon mie n partij leasebakken, maxicosi’s, dakkoffers en notebooks….. en om de menuut heurst de nijste ringtones, veur de rest liekt ales in vrede en harmonie te verlopen. t Is ja vekanzie ja.
De voaders goan om n uur of tiene veuroet om rond t zwembad kamp te moaken.
Zai slepen ale haardplestieken baanken en stoulen noar t kinderbadje, perbaren mit ingeholden buken en stoense blikken indruk op de aandere gasten te moaken en wachten mit de buit op de mouders en kindertjes dij laachend en kirrend aan kommen lopen om de piscine veur de rest van de dag in te nemen.
t Is net n recloamespotje. Gelukkege gezinnen! Leven as God in Frankriek.
Der wodt proat en giegelt, allemoal binnen ze zo vrolek as wat. De eerste biertjes en wientjes wodden opentrokken en ain van de papa’s begunt aal kunsies te vertonen totdat Pascal, n leutje kiddeltje mit n pampers Billy veur, veurover in t kinderbadje vaalt.
Dit ongelukkie is er de aanlaiden veur dat de voader van stoacarrevan twije de laiden van dizze stam op zok nemt en Pascal mit grotesk geboar aan zien bezörgde moetje overhaandegd. Wieder niks loos.
De voaders begeven zok te wotter en de kindertjes dij voaderlaif t haile joar sikkom zain hebben wodden drilt tot geheurzoame soldoatjes.
“Mirte, Naomi en Kevin! Naar papa kijken, nu! Kevin! Kijken! “
De klootviool begonia springt mit soort bommegie in t wotter. De kids kieken allaank d aander kaande op as Peppi weer boven komt.
Hai het in de goaten dat der wat aander luu zitten te kieken en zugt dat hai n nederloagie leden het.
“Mirte en Naomi, papa gaat nu een salto doen die ik vroeger altijd met oom Piet deed. Goed kijken….Miwwwwte! Kevin jij ook!”
Op de lege duukplaanke dij tiedens de drokte slootn is nemt de hoogstwoarschienleke sales accountant dij wind is om te scoren en totoal gain invloud op zien opgruiende kroost het n aanloop en n spastische duuk in t lekkere wotter van Camping Rochecondrie. t Net geschaaiden moudertje van nummer vare zugt zien heldendoad en knipoogt noar hom. Zien aigen vraauwe het dit deur, mit n proellekop begunt zai hom mit wit spul in te smeren en doarnoa spontoan te jaanken as Pascal mit de pamper veur veur de twijde moal veurover in t badje flikkert en der bloud aan zien lippie zit.
Zai winst heur kiddel ales tou en verdwient overdreven overstuur mit bebloud kind op d aarm noar de carrevan.
n Libelleachtege discussie brekt lös. Het kampement is in twij partijen verdaild.
Ik zit onder de plataan aan de raande van t zwembad en dou net of ik lees.
t Is vekanzie. t Leven is cabaret. Ik bin n groot cabaret laifhebber.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage