Alex Vissering

zondag, juni 03, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Opende

Cultuur het t zwoar te verduren.
Minsen binnen interesseert in ales behaalve de muze, de schone kunstmoakerij van de creatieve gaisten onder ons.
Cultuur is sikkom n scheldwoord mit n hoge koale kak gehalte en luu dij doar achteraan lopen binnen de elitaire HBO ers en t geitewollensokken bataljon van vrouger.

Bie concerten en aandere kunstzinnege oetspattens zugst stainvast dezulfde koppen en t is veur veul luu n menaar om te kieken en om zain te wodden.
De NRC en de Vrij Nederland lezer kist nog aanpeerdjen om n mooie expositie te bezuiken of om de haanden op mekoar te kriegen veur schiere opera, schilderij of klassiek concert. Schilders kinnen van honger de deurklinke nait vinden, zangeressen waarken as serveerster en laidjesmoakers binnen de loosers van de nije tied.
Cultuur is sikkom doodsturven….
Vrouger op de legere schoule wuiren wie hoast dwongen om schoolconcerten te bezuiken. k Vond t stiekem mooi mor dat zee k natuurlijk nait.
t Was nait “cool” , om dat mooi te vinden en benoam de Rolling Stones en Bob Dylan wazzen gain veurbeelden van hoogstoande cultuur in dij tied.
Nou wel.
De Stones binnen haaileg en Bob Dylan is n God en terecht.
De prachtige regel van ain gedicht van Godfried Bomans speult mie nog deur de kop: Ik wou dat ik twee hondjes was dan kon ik samen spelen , ik zit me voor het raam stierlijk te vervelen. Of dizze….
n Klaain beetje interesse van wat der gruit en bluit in letterleke en figuurleke zin is der nait meer bie.
Het dit te moaken mit leeftied en conservatisme?
Nijmoodse cultuur binnen de i-Pod, de mobiele tillefoon en het fenomeen Piroatenfestival.
Makkeleke deur de harsens opneemboare massa prutjederij mit n sausie der overhin dij wie allemoal lekker vinden.
Nait te zoer en nait te zuit.

De Nederlandse toal verloedert en wodt ploagt deur oafkörtingen, Pink Pop is n herhoalen van de zesteger joaren en op de flatscreen is het nait meer : Lekker op berre en mörn gezond weerop, nee, de make overs, blode titten en de John de Mollaria troep verzaiken ons leven.
De riedende rechter het t drok mit aarfschaidens en kutconiferen.
Nederland leeft!
Componisten as Bach en Mozart binnen vergeten en mooie woorden as Lets spent a night together en I see a red door and I want to paint it black en to be or not to be binnen verdrongen deur: Heb je even voor mij en Meitie, meitie, meitie ben je n bokkie of n geitie.
Doarum beste luusteroars en kunstminnoars plait ik veur hedendoagse kunst op de voetbalshirts, scheidsrechters in tutu en gain commentoar, nee, klassieke muziek tiedens de voetbalwedstrieden op de tillevisie.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage