Alex Vissering

zondag, januari 06, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Appingedam

k Bin bliede dat December veurbie is. Ale vreet en zoepdoagen hebben we weer had en wie moaken ons op om t nije joar mit vrizze moud te begunnen.
De maiste landgenoten hebben de goie veurnemens oafzworen en nog n enkeling perbaart van t roken oaf te kommen en nog minder luu goan op dieet.
Sonja Bakker kin wel inpakken. De elektronische sigaret is n bestseller aan t wodden en de verstokte rokers hebben zo laangzoamerhaand de stried echt verloren. n Roker is n loser. Rokers stinken oet de bek en hun klaaier stinken n uur veur de wind aan. Rokers roeken as chemische febrieken. Ik kin aine dij stinkt noar zwait en noar sigaretten en de truie dij hai aan het , het e aal vief joar aan. Toch bin ik n veurstander van rook.
Dou wie nog op Laudermaarke woonden muik ik elke weke n fikkie achterthoes.
n Beetje toenoafval, olle kraanten n poar stukken holt en kloar was Kees.
Leunend op de schoffel of op de haarke haar ik mien therapeutisch uurtje van de weke. Echte rook roekt lekker, veural heurook en aikesnippersrook.
Stoarend in de vlammen docht ik noa over t leven en over de zin en de onzin van ons bestoan. Oaf en tou reukelde ik eem deur t vuur , juig de hounder vot as ze te dicht bie kwamen en haar stiekom mien aigen moment of glory.
Aigenlieks was k gewoon n leutje kiddel mit pyromanische gedachten en de knaloranje vlammen veraanderden mien gedachten tot n sikkom virtuele dreumwereld en waren doarnoast n bron van inspiroatsie om nije teksten te bedenken en de rest van de wereld om mie tou te betichten van vaalshaid in geschrifte en verroad. Wotter en vuur hebben n geweldige invloud op mien psyche, doarum mag k ook zo geern aan kaande van t daip zitten om wolken en zunne te spaigeln aan mien harsenkronkels en om rust in t gehail te kriegen.
Leve de elementen. Hosanna veur vuur en wotter!
Stel joe veur, dat deed k elke weke. Biologisch, ekologisch, dynamisch vuurtjebraanden. As je t nou doun kriegen je n bekeuren, behaalve as t in vuurkörf of n vat zit. Flaauwekul.In Duutslaand mout der al n roetfilter op de open heerd en t is n kwestie van tied dat in Nederlaand de openheerdbelasting invoerd wodt.Noast het verkeersdiploma, zwemdiploma, riebewies, voarbewies en MAVO diploma wil ik geern plaiten veur t fikbewies. n Vuurtjebraand getuugschrift veur heren van middelboare leeftied, MAX bestendeg, zok mor zeggen dij, zulke kiddels as Okkie, Koen en ik t recht geven om overal en aaltied op vaste steden n vuurtje c.q. fikkie te stoken mits wie ons pepiertje aan de desbetreffende controleur kinnen loaten zain.Elke gemainte het wel n stukkie vervoeld grond of n stee woar n nijbaauw wieke stoan het woar hörntje vrij is om vuurtje te braanden.t Is kostenbespoarend veur de verzekeroars omreden de zieleknieperij is minder neudeg en t levensgeluk bie de puberoale bejoarden nemt tou.Veural coniferen en aandere plantoardege excessen in onze moatschappij hebben weer n doul en de Vutters en AOW ers kriegen kwoajongesachtege neigingen bie t verzoameln van dit toenoafval en biologisch verantwoord brandstof.Onder t motto:” n tevreden roker is gain onruststoker ”,ontstoan zo zulfbraandclupjes en Shantykoren mit noa de pauze vreugdevuren en ale brandboare hits dij joe mor heuren willen.
Roken is dus wel gezond.
Nou prostaat nog!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage