Alex Vissering

zondag, juni 01, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Nieuwolda

Het is nou tied om onze rol in de wereld te heroverwegen en hier en doar beslissens te forceren dij t mondioal podium ons nait in daank oaf zol nemen.
As J.P. en kezorten op dit moment en benoam aander weke en meschain de weke doaropvolgend de moud biemekoar schroapen om tegen Europa te zeggen: ‘Bekiek het mor! ‘ siddert der n trilling van baangeghaid deur ale laanden van oost noar west en van noord noar zuud. Ze schieten zeuven kleuren stront en Sarkozy mit zien schiere poedie zol in ain keer tot snötneuse degraderen, Gordon Brown, dij t aal stoer genog het, verbaid ale contacten mit Hoek van Holland en spoit zien gedailte van de tunnel vol mit pur. Angela Merkel droagt n swaade zunnebrille omreden zai lopt de haile dag te reren as n klain verwind kind.
De Veiligheidsraad der verenigde naties hôllen de aine crises vergoadering noa de aandere en laanden as China, Brazilie en Lichtenstein binnen veur t boycotten van het Keuninkriek der Nederlaanden in de roemste zin en op ale fronten. Onze vervoarleke oetstroaling doun ain lieners as:’ Goa van mien laand oaf ’ en ‘Hé doe, wat mot dat hier ’ herleven en staarvelingen bezitten inains t charisma van Michiel Adriaans zoon de Ruyter en Donald Duck.
Nederlanders dij toch t lef hebben noar t boetenlaand te goan wodden behandeld asof ze superieure luu binnen en vingers, aarms en aandere lichoamsdailen verdwienen massoal in plekken woar gain schilderijen haangen.
Bie de Marktkauf in Meppen en de Familia in Leer is de Frankfurter, de Hamburger en de curryworst verdrongen deur de berehap, petatje oorlog en broodje kroket.
Elke nait Nederlandse europeoan kinnen vloeiend: ‘Broodje ei mit ui’, zeggen en op ale cultuurhistorische gebaauwen in Europa klinkt Hazes.
De Nederlandse regering besloet om Amerikoa de oren te wazzen en nait langer aan de teugels van dizze failliete noatie te lopen.
Onze jonges wodden stante pede oet oorlogsgebieden teruggetrokken en George Bush likt de hielen van Wolter Kroes, Wolter Kroes van Rachel Hazes, Rachel Hazes van de ploatenmoatschappij en de ploatenmoatschappij is weer n onderdail van t systeem woar wie de kommende moand in verkeren.Bie Google Earth is paniek oetbroken. Elke moal as de satellieten van dizze firma over Nederland vlaigen sloan de stoppen deur.De aandailen van euliemoatschappijen zakken in t moeras, banken goan kepot, bier febrieken nemen haile steden over, twaide haans cerrevan bedrievies goan de beurs op, de partytentenbranche breekt t aine record noa t aandere.In de wereld van de wereld is Nederland totoal van de pot gerukt en ale orthopedagogen, psychologen en anderssoortege zielekniepers liggen en masse in t kuuroord van Bad Neue Schans.Ale theorïen hoalen bakzail en de toaie stof oet de bouken van Sigmund Freud, William James, Carl Gustav Jung, Alfred Adler en DR. Phil binnen geliek niveau Nijntje en Koken met sterren.
De universiteiten lopen leeg en de jeugd dij volgens Aristoteles onze toukomst is sloet zok aan bie de rest der natie.Kleuren verblaiken as snij veur de zunne. t Swaad, rood , geel van de duutse vlage liekt n voag vözzeltje baumwolle in n wottereg oavendzunnechie, t gruine, widde en t rood van Itoalïe liekt op n pizzadeuse dij te laank in de zunne legen het en t blaauwe, t widde en t rooie van de Fransosen, ach ja, loat mor zitten.Nederland is in juni n soort reservoat mit fel gekleurde figuren, n leger van 16 miljoen hobbits.
Lord of the Rings in t oranje.Marco is Frodo en de rest lopt der achteraan.
Oranje boven, onder en opzied….

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage