Alex Vissering

zondag, april 06, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Oudeschip

De veurkaande, doar gait het om. Kiek mor ais noar Duutse boerderijen.
De oetstroalen veur t hoes is aine van nije riekdom, gruine trekkers en auto’s mit steerns op de motorkabbe terwiel achterthoes de strontbulde, n stoapel old iezer en aander troepiederij in t oog springen.
Ik vergeet nooit meer de tied dou ik as Top-40 artiest mit n bandje het laand deurtrok om minsen te vermoaken mit: Padadada van the Simple Minds en Hestoe mien zwien ook zain van de Dutchboys.
In het aaltied zunnege Barger Oosterveld leken de wichies aan de achterkaande allemoal op mekoar, t konden twijlingzuskes te wezen. N Jenteg topje mit n strakke blaauwe spiekerboxem en n grode bos geblondeerde krullen. Veural dij krullen en dat geblaikte hoar vuil ons as muzikanten en ervoaringsdeskundegen slim op. T Bleek achternoa dat Tina Turner en Kim Wilde de regionoale kappersschoul zo beinvloud hebben dat de oafgestudaaierde kapsters in Zuud Ooost Drinthe n nije look veur t pladdelaandsdiscotheek bezuiksters ontwikkeld haren.
Mooi of maal, dik of dun ze leken aaltenduvel op mekoar en wie haren veul te kieken. De veurkaande doar gait het om. De eerste indruk dij wie van mekoar hebben is over t algemain beslissend veur de manaar woarop wie mit mekoar omgoan. As dien uterlek aans is of vaalst boeten de boot wost harteloos oafstraft en discriminaart. Wie perbaarn dat deur allerlei wetgeving te veurkommen en tegen te hôllen mor in de daren wereld waarkt dizze wet van de oapies kei en kei haard. k Zag veurege weke n poar Shire peerden,t grootste ras dij n Shetlaand pony van n meter hoog n pak sloage gaven. Gewoon omdat e der anders oetzag kreeg e van drij man sloage.Net minsen. De veurkaande is de schierste kaande. Het front is belangrieker den de kont. Wie beoordailen mins en ding op de veurgevel. Zo liekt de nije Bentley op Keunegin Elizabeth, De Mercedes van mien overbuurman op Karl Heinz Rummenigge, t ainpittertje van Rouppé oet Veelerveen dut mie denken aan t bulldoggie van mien nichie, en de nijste Kia oet Korea het sikkom t aigenste proememondje as mien Tante Klara oet Exloërveen. De Volvo van mien kammeroad het t zulfde bekkie as n muskusrödde van n joar of drije old, de rimpels van de Fiat Multipla doun mie denken aan n operoatie dij misoatjet is en de olderwetse mini cooper het n proelbekkie. t Is net of e constant aan de libbe trekt.
Dr.Hook and the Medicine Show wollen in 1974 mit ale geweld op de veurkaande van de Rolling Stone, op de cover van t Dagblad van t Noorden stait n foto van n chinees dij noar Troapel lopt.
Wie hebben niks aan slechte veurkaanten. Ze mouten schier, eerlieks en zuver op de groad wezen en nait fout. k Kom hom te voak tegen op de veurkaande. Geert Wilders.
Dat is dij man nait weerd.De achterkaande van t geliek is de discussie dij wie aangoan mit mekoar en dat is goud. De gedachtengang van dizze man is levensgevoarlek en heurt nait op veurkaande, nait op de strontbulde, nait in de gruine of grieze container.
De gedachtengang van dizze malloot mout op de veurkaande van‘Mein Kampf’.
n Bestseller net as de biebel en de koran….
O ja, nog wat, Rita Verdonk. Is nationoal socialisme hetzulfde as nationoal liberalisme?

1 reacties:

  • ik luuster nait het haile programma omda'k om 9 uur fietsen goa, moar dien visie mis ik nait,

    groet'n Gerard

    Door Blogger Gerard Kruijer, Op 9:32 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage