Alex Vissering

zondag, januari 20, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Slochteren

3000 gaanzen vlogen der wel omhoog. Ik luip tuzzen Veelerveen en t Rhederveld langs t Verbindingsknoal dou ze inains de lucht ingingen.
K Perbaarde nog mit mien opnoame apperoat t geluud op te nemen mor deur de haarde wind misotjede dat.
n Koppeltje reeën haar k wel zain en dij aalscholvers mor dij gaanzen….?
In de lucht en in de verte kiekend zag k hou de maisten richting Duutslaand vlogen en n groepke van n stuk op 10 kwamen mien kaande op.
n Poar honderd meter veur mie muiken ze n schaarbe bochte noar links en luiten zok op n stuk swaad laand zakken.
n Keudeldoemke vloog stukkie veur mie oet om mit paniekerege meneuvels aal in de begruiing laangs de wieke te kroepen om doarnoa mit dappere vleugelslag zien weg te vervolgen.
Op het laand van Schuring zitten n poar honderd meeuwen te wachten tot t op Dollard weer leeg wotter is. t Liekt wel of ze n soort waarkbespreken hollen over de CAO en de sekundaire arbeidsveurwoarden van kokmeeuwen en störmmeeuwen. In n fractie van n sekonde hangen ze inains op de vleugels en komt mit langzoame bedoarde gliervlucht n buizerd veurbievlaigen.
Niks te vrezen. n Hoaneschrobber pakt gain zeekoapen.
k Heb mien verrekieker in auto liggen loaten mor zai in n slootje n poar honderd meter wieder aal wat wits de kop opsteken. As dat gain grode zulverraaiger is.
Kommen der aal meer. Dizze vogel komt van oorsprong oet Roemenïe en is nou algemain in oost Grunnen.
Ze binnen nait wit, nee, ze binnen spierwit en t is n kwestie van tied dat de eerste zulverraigers hier bruiden.
N Koppel wilde ainden goan der vandeur omdat ik der aan kom lopen en as ik mie nait vergis zitten der ook zoagainden tuzzen. Kommen oet Skandinoavïe.
n Westerwolds spreekwoord deur miezulf bedocht zegt: As zoagbekken zitten in t Verbindingsknoal huiven scheuvels nog nait op beune.
t Stikt hier van fezanten. Onhandege prachtege vogels binnen t.
Ze zitten in groepen op t laand en vlogen mie dizze weke wel drij keer per dag sikkom tegen d auto aan. Nou ja, Fezant mit zuurkool en jeneverbessen is best binnen te hollen, netuurlek.
n Deurdeweekse middag in mien aigen darentoene van inheemsen en exoten.
Van autochtonen en allochtonen.
Grode zulverraigers,raitgaanzen,fezanten,canadagaanzen,halsbandparkieten, wasberen, muskusrötten, beverrötten,moeflons,siberische grondeekhoorns,bietschildpadden, indische gaanzen, goldvissen, roodwangschildpadden, marterhonden, nertsen, snoukboarsen.
N Multiculti soamenleven op t pladdelaand van ons mit hier en doar n agressief ras zoas dij verrekte nijlgaanzen dij gainaine bie zok in de buurt dulden.
In de minsenwereld wodden ze aal kut-nijlgaanzen nuimt en de vergelieken mit problemen tuzzen 1e en 2e generoatie is ook deurdrongen in de wereld van de flora en fauna. Der schait mie n versie te binnen: En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn. Worden niet truggefloten, ook niet neergeschoten. Over de muur, over het IJzeren Gordijn, Omdat ze soms in het westen soms ook in het oosten willen zijn. Omdat ze soms in het westen soms ook in het oosten willen zijn.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage