Alex Vissering

zondag, juni 08, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Westerbroek

Stel joe veur. De proef mit t nait vangen van muskusrötten goat deur, of ‘de partij voor de dieren’ krigt zoveul zetels dat het vangen van bisamrötten verboden wodt en dizze prachtege baisten kinnen heur gang goan. Wat zol der den mit Bourtange gebeuren? Sunt joar en dag waiten wie dat Boertang n old vestingdörp is mit n beruchte geschiedenis. Noa n opknapbeurt en wat oppimpjederij is t ain toeristische trekplaister van groot formoat veur onze pervincie en wied doarboeten.
Op dreuge nait, te haite doagen is dit dörpie aan de grup van t mooie Westerwolle ain oaose veur de heufdzoakeleke Duutse vutters. Rentners zoas dat zo mooi hait.
Mit und ohne rolatoren stoitern unze Deutche freunde over de kinderkoppies de vesting binnen, verovern ab sofort de baide horecatinten en hôllen de mitwaarkers van de gastfreundliche gasthofen t bloud onder de noagels vandoan.
Zol het den nait wat wezen om onze recreatief ingestelde oosterburen te vermoaken mit volkstümlich daansende Bisamrötten? Middelaiws kenon schaitende wasserkaninchen? Het haile germoanse bejoardenhoes wodt aangenoam verpoost, de vreugde keert wieder en unsere alten zoepen en vreten zok de pokkel vol mit schnitzels en pfirsichtsaft.De röddevaanger van Hoameln mit zien floitje ropt t peerdespul doarnoa tot de orde en loat de boudel oafmarcheren noar de kantine in oafwachten van de volgnde bus oet t Ruhrgebiet. Deur de nije regeling om de mura’s te loaten leven is Bourtange promoveerd tot de eerste röddevrijploatse van West Europa en oet hail Nederland en Duutsland stromen de ondatra’s Boersjetange binnen. In de grachten van ons steernvörmeg vestingdörp wonen binnen de körtste keren honderden hoarege vrundjes. Hail Boertang is van de ratten besnuvveld, der is zulfs n rat van elf en de niksvermoudende toerist zit in dit nijmoodse pretpaark as n rat in de vale.
De vrizze bewoners van de grachten fokken as de knienen en langzoamerhaand begunnen de dieken van ons tröts garnizoensdörp wat te verzakken.
Ain behoarde makker kin in zien aintje n kuub zaand verzetten, doezend van dizze jonges kinnen n haile baarge zaand votgroaven en noa n haalf joar dainen zok in ons laif gezelleg dörp het verschiensel van wegzakkerij aan.
De teloorgang van n stibbe op de koarde, aan de raande van Nederland, Westerwolle en de beschoaving? Joa, de minsen van t rampgebied verloaten aine veur aine as rötten t zinkend schip. De veurgevel van s’Landshuys stait op in störten, t Oal kroegie verzoept in n veengat oet de tied van t Boertanger moor en de Mosqua’s zoas indioanen ze nuimen lachen zok te barsten.
Vandoage Boertang, mörn de haile wereld ropt de slimste en her en der in Noord Holland, Zeeland en Emmer Erfschaidenveen verdwienen trekkers, combines en aander boerenspultje op vrumde en gloepense manaren in de grond.
Deur de overmacht van muskusrötten zit de minshaid en de moatschappij in de rats, dieken breken deur, de randstad is onderlopen en Nederland is ain grode Blauwe Stad mit wotter tot aan de horizon. Muggen en nefies prikken zok onguur in aarms, wangen, kuten en aander minsenvlais.
Der zit mor ain ding op. Vluchten! Woarhin? Duutslaand? Zit ook vol nefies.
Ruslaand? Wil ons nait hebben.Somalië, Irak en Iran loaten waiten wel wat Hollanders op te willen vangen mits zai n inburgeringcursus volgen, nait in t oranje kommen en om viefe veur 12 drij keer toetern.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage