Alex Vissering

maandag, september 10, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Lutjegast

t Voetballen is weer begonnen en as semi laifhebber en toch ook leek van t spelletje zai k zo oaf en tou de wedstrieden op tillevisie.
Veural de Engelse en de Spoanse competitie mag k groag noar kieken.
Mor Grunnen is mien ploug natuurlijk. De sympathieke muzieklaifhebber en trainer Ron Jans vind k de beste.Sums zit k der noar te kieken om den in gedachten verzopen aan mien aigen körde voetbalcarrière terugge te denken.
Ooit was k stopper. Op t veldje bie de achterweg aan t Dekkers loantje was ik in ons cluppie de Puskas van de Maarktstroade en as der gain keeper was mos ik de balen tegen hôllen. Mien voetbalschounen waren n poar te klaaine FUT schounen mit euliebestendege zolen woar mien voader z.g. noppen onder spiekert haar. Hai was schoumoaker.Mien eerste zweefduuk op de bale leverde complimenten van mien medespeulers op. De twijde sikkom n harsenschudding omdat k te driest wuir. En omdat er dou oorlog oetbrak tuzzen de Achterweg en de Maarktstroade is dizze competitie nooit tot n ende kommen. Wie binnen as sportluu ook nooit recht deurbroken. In ploats van de Eddy PG van de Kanaalstreek te wodden wuir ik de grode anonymous in sportlaand.
Loater op de middelboare school bleven mien aspiroaties bepaarkt tot enkele invalbeurten tiedens de joarliekse sportdag en daarde reserve theezetter mit trefbal.Op de ain of aandere manaar wuir mien talenten as topsporter nait herkent.Alhouwel? In de joaren tachtig was k inains lid van t artiesten elftal van ons boukingsbureau in Emmen.Of ik wel voetballen kon, vruig Fokko de onverschrokken aanvoerder en gitarist van n top vatteg bandje.
Ik loog da’k t wel kon en zo zat ik n poar weke laank in allerlei gymnastieklokoalen in Zuud Oost Drenthe.Onze kracht was de örganist Bennie Prins dij elke wedstried n grode elektrische orgel mitsleepte om ons muzikoal te ondersteunen.Tiedens de aanval begon onze muzikant langzoam te speulen en in t haitst van de stried begon hai aal sneller tot t hoogtepunt, la, la, lalalalalalalalalalalala, beriekt was.Net as bie n ieshockey wedstried begelaidde hai ons noar de overwinning, in ons geval voaker noar de nederloag.
Mien staarke punt was om tiedens n invalbeurt ain of twij keer op t doel te schaiten en den hailemoal achter de poest, mit n dikke rooie kop t veld weer te verloaten om te wodden wisselt deur Freek Lagerwey de dappere middenvelder, pianist en saxofonist, dij mit gevoar veur zien aigen leven perbaarde de rechtsboeten van de tegenstaander onderoet te schoffeln.
k Heb drij wedstrieden mitdoan. De leste was in Emmermeer leuf k.
n Ging nogal roeg. Der botsten twij speulers tegen mekoar aan en vuilen op de grond. Der knapte ook wat. Onze drummer bleef liggen. n Gebroken bain.
Onder t motto: De bale is rond en voetbal is oorlog hebben wie tiedens de daarde helfte in de kantine besloten toch popster te blieven en t voetbalen op te zeggen.
Toch is t mie lukt om vandeweke bie Noabersbadde in Veelerveen mit stevels aan n ekkel hoog te hoalen en in t daip te schaiten.
Der binnen veul ekkels dit joar. t Wodt vast n mooie haarfst.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage