Alex Vissering

zaterdag, september 09, 2006

Rottumeroog

Het mooie van de zee is dat er geen bergen zijn.
Je kijkt vanaf het vaderland of vanaf en boot naar water tot de horizon en je ziet verder geen gebouwen van cultuurhistorische waarde, oude bomen met eikels of pretparken alwaar de mensen zich tot sluitingstijd vermaken.

Lui die naar de eilanden gaan zijn het "betere publiek".
Het zijn vaak de hoger opgeleiden, de Greenpeace types, de Vutter die zijn schaapjes op het droge heeft en mannen die aan hun tweede leg zijn begonnen.
Vooral de laatste groep neemt volgens een horeca ingewijde schrikbarend toe.
Mannen van boven de vijftig met een mooie jonge deerne van begin dertig en een dan wel rose of blauw gekleed baby’tje verschijnen regelmatig op Schiermonnikoog en de andere eilanden.
Het begint eigenlijk een plaag te worden.

Bejaarde pa’s en jonge moeders bepakt met een kuub pampers boy of girl begeven zich op een eiland en dat zullen ze weten ook!
De bolderkarren denderen over de Strandweg en de fietspaden raken overvol met gelukkige gezinnen.
De vegetarische burgers zijn niet aan te slepen en de trilbanken van het plaatselijk sportcentrumpje staan niet stil.
De nagel annex beautyshop kan de nachtcrème van Oilily niet aanslepen en paps krijgt bijna iedere dag een nieuw geurtje van mams omdat hij op zijn leeftijd toch een beetje naar oud zweet begint te stinken.
O ja, de snor is er natuurlijk af.
Met een grote verandering als een scheiding, een nieuwe relatie met een frisse jonge meid en een liefdesbaby hoort een nieuw image, dus, snor eraf.

De eilanden raken overvol met deze nieuwe doelgroep.
Texel en Vlieland hebben al last van spontane verzakkingen, Terschelling wil een paringsstop, Ameland en Schier zijn nog in overleg.
De laatste geruchten zijn dat de dijken opgehoogd zullen worden met gebruikte pampers om zo het broeikaseffect en het “ Gelukkiggezinnetjessyndroon”voor te blijven.
Het “Outdoor kledingparadijs”van Amelandsterdallen heeft al een klacht ingediend.
Hij ziet zijn broodwinning in gevaar bij afname van deze nieuwe rage.
De spreuk: “ Na dizze een vrizze.” mag niet meer hardop uitgesproken worden.

Ik was de afgelopen week op Rottumeroog.
M’n harde schijf gereset, langs de vloedlijn gelopen, vogeltjes geteld, foto’s gemaakt en bedacht dat er ruimte is voor een superdeluxe hotel voor de nieuwe gezinnen.
Not!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage