Alex Vissering

zondag, september 23, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Rhederbrug

Haarft is de schierste tied van t joar. De bomen veraandern van daip gruin noar de mooiste broene, rooie en gele kleuren en t roekt noar weelde en tevredenhaid. In September en Oktober moand binnen boeren drok mit baiten, mais en eerdappels, de zwaalfkes verzoameln zok veur de grode raaize, de muskusrötten binnen op trek en de film van dit joar noadert zien ende om op ain jannewoarie mit nij dail van de soap van joen leven te begunnen.
Vlaamse gaaien en eekhoorntjes verstoppen ekkels veur de winter. Merels pikken de appels en peren onder de fruitbomen vot. Puttertjes, robientjes en aal dat leutje spul is massoal op trek en wie vullen de wekflessen mit eterij veur de winter, doun sniebonen in t vat, dreugen de bonen op de beune, dreumen stiekom van de eerste panne snert van haile aarwten en stukken maggiplant, en hopen dat aander weke de vorst over de mous gait.
t Zwientje dij t haile joar in t hok vetmist is haangt in kleurrieke vörms en heerleke geuren aan de wieme. De metworsten lachen ons tou en de schinke is gain laank leven beschoren. Zulfs mit stil weer beweeg t schillemessie aan t solegoaren regelmoateg.
Vraauwluu vervalen in buien van romantiek en begunnen tuzzen neuse en lippen deur over t kerstdiner en of t dit joar kalkoen, kniene of rolloade wodt.
De truien en winterjazen kommen veur dag, wodden t drijkwart of körde leersies en de dure zummervekantie beheurt tot n mooie herinern. Turkije all-in is alweer sikkom vergeten.
Ons gedachten goan oet noar de dattiende moand in dizze weken van overdoad en folkloristische gezelleghaid. De pompoenen en kalebassen liggen as neergestörte UFO’s bie de deuren en op terrassen en menneg huwelek straand deur t eten van pompoenencake, pompoenensoep en het drinken van ekkeltjesthee en gestamte beukeneutjes prutjederij. t Gelok laacht ons tou, gain netuurraampen, de hypotheekrente onder druk en n keunegin in n geel gewoad mit dito houd. k Wol da’k van heur klaid n bankstel haar!
Hoera, hoera, hoera!
T Is haarfst in Grunnen en Ommelaand. De rudermasienen plougen deur zaand en vedde klaai, boeren waarken mit veul plezaar op t laand en de zunne staait leger en leger aan de horizon. Wie binnen allemoal stokgelokkeg en as mins wil ik zeggen, wat? Wil ik roupen:’Loat de winter mor kommen”.
Morrrr… t wodt eerst nog n gloepens haite haarfst. Rechts stait op de barricoades, muiterij op de golfboane, anarchie op t hockeyveld!
Volgens Mark Rutte binnen wie bezeg mit t twijde kabinet den Uyl onder laiden van Jan Peter Balkenende.
De VVD ropt: Het grote graaien is begonnen, betalen, betalen , betalen
Geweldig theoater in de twijde koamer en nogmoals, as mins wil ik tegen ale riekeluu zeggen.
Thea for one kinnen je vaar koppies thee van zetten, soamen onder de douche, de PC Hoofdtrekker inruilen veur n japanse hebride op eerdgas, de Telegraaf bruken as schietpepier, as je hom oet hebben en mien leste tip:
t Dak repareern as t mooi weer is.

2 reacties:

 • Ha Alex,

  (deze gaat ook over de herfst - en over jou - met waardering voor de mooie liedjes die je maakt)

  hij houdt van de sombere
  uitbundigheid van oktober:
  van storm en regen, vlammende
  bossen, vogels in kolkende
  wolkenluchten

  het vuur van de herfst
  brandt ook in hem
  hij stopt het in een tekst,
  een paar akkoorden:
  passie verscholen in mineur

  soms droomt hij
  van een winteravond,
  van sneeuw die dwarrelt
  op het land, op de bomen
  en op zijn gezicht
  en die hem ook van binnen
  stil maakt

  Door Anonymous Alice, Op 6:44 p.m.  

 • Alice,
  Hier word ik ook stil van....
  ik vind t wel heel mooi.

  Door Blogger Noordmannen, Op 12:46 a.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage