Alex Vissering

maandag, maart 10, 2008

Noordmannen/VisseringsVisie/Westerwijtwerd

De verloedering is begonnen. Wat aal joaren mit grode vreze vreest wuir is onze moatschappij inslopen en is nait meer te stoppen.
Zugst het in in alle socioale, economische en algemaien systemen gebeuren.
Bejoarden en senioren wodden aan hun lot overloaten omreden de verzörgers gain tied meer hebben aandacht aan de oldjes te geven.
Kinder wodden legoal dumpt in de kinderopvang mit wereldse noamen as kiekeboe en nijntje.Woonstchtingen en aandere instellingen produceren t aine noa t aandere belacheleke onderzuik.De media in Nederland lopt zok te verpietern aan de vissekomme van de Partij veur de Dieren, n nationoal verbod op 200 burka’s, RTL perbaart angstvalleg n boanenplan veur de losers van Talpa te bedenken en goa mor deur.T aine joar bezunegen en klaainer, t aandere joar geld over de baalke smieten en groter.
Wie binnen in Nederland zo wied deurschoten dat onze soamenleving op den duur vastlopt. In Amerikoa is dizze trend al langer aan de gang en kist het zain hou minsen op hoge posities zok manifestaaiern om op n criminele manaar n bedriefs of overhaids tak in stand te hoalen.
Corruptie is het grode woord en de doofpotten binnen zo omvangriek dat het ook nog deur elkenain accepteerd wodt.
Geld is de moatstaf en der wodt veur t oog van t klootjesvolk normoal mit mekoar omgoan mor onderhoeds hebben dizze widde boord criminelen n hail laand in heur macht. Kiek hou Bush noar de piepen van de multinationals daanst. In bedrieven binnen ze mit ciefers aan t goocheln, leg mie ais oet dat ze t aine joar sikkom failliet binnen en t joar doarnoa miljarden winst moaken. Dat kin nait. Doar is sjoemelt. En t gebeurt elke dag mor weer. Kiek mor noar de priesoafsproaken tuzzen bierproducenten, de bouwfraude, Microsoft zien monopoly positie enz. Wie waiten der gain road mit en kabbeln deur zunder te zeuren.Der is gainaine dij mit de voeste op toafel houwt en zegt: ‘ Stop !’
Da’s ook te loat omreden t is nait meer te stoppen.
In ale regegeringsvörms, democratie, monarchie, dictatuur en nuim mor op komt vroug of loat n kentering. n Vastloper, zok mor zeggen. t Kin nog wel viefteg of honderd joar duren mor dat het gebeurt is zeker.
t Is de leste 20 joar in Zuud Amerikoa, Azie en Oafrikoa gebeurt en t schierste veurbeeld blift de DDR en Rusland.
Het Sovjet systeem, de schriever Frank Westerman het t beschreven in zien bouk ‘Ingenieurs van de Ziel’, is ook ten onder goan aan drama en illusies.
De grootste verneukmoatschappij van de wereld begon mit lofdichten op grode wotterwaarken, ode’s en de beker veur de beste aarbaider, corrupte politici en extreme architectuur in s laands gebouwen, het boeten sloeten van minderhaiden, het opleggen van regels, veul regels en t mooiste vind k nog wel dat zukke wereldse systemen ten onder goan aan oafkörtingen en bureaucratie.
t Zel mien tied wel duren mor k mag der groag over denken.
n Mengelmous tuzzen democratie en feodaal mit n vleugje monarchie, zol dat wat wezen?
Willem Alexander as boas van ons laand mit allineg n twijde koamer mit de meuglekhaid aine noar hoes te sturen as e laigt en bedraigd?
Of Geert Wilders as premier.
Verplicht apaart schoolzwemmen mit n Burkina aan?
Zoas k aal zee: ‘De verloedering is begonnen’!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage