Alex Vissering

vrijdag, april 28, 2006

Managers


In het discussieprogramma “Rondom Tien” was het management probleem in de gezondheidszorg en het onderwijs onderwerp van gesprek.
Volgens diverse onderzoeken, belastende verklaringen en ervaringen van het personeel zijn er in deze en andere bedrijfstakken teveel management lagen.

Er ontstaan door nieuwe vage beleidsplannen en een belachelijke vergadercultuur allerlei leiders die elkaars baantje in stand houden en ervoor zorgen dat de werksfeer en de vreugde voor je baan teniet gedaan wordt door onzinnige ideeën, bedacht door HBO ers met een management opleiding,een depressief kantoortje en een computer.
Ik ben ervan overtuigd dat dit soort gedoe, deze excessen ook bij alle overheden, bij net te grote bedrijven, alle waterschappen en ja, ook bij mijn eigen werkgever de provincie Groningen voorkomen.
Er worden zulke snode plannen door de bovenlaag gesmeed die na de diverse reorganisaties en procedures complete beroepsgroepen opheffen.
Als wij deze manier van leiding geven geen halt toe roepen zal er in de nabije toekomst alleen nog een midden en bovenlaag actief zijn die de onderlaag volledig weg hebben bezuinigd en elkaar d.m.v. nutteloze bijeenkomsten en zelfbedruipingscultuurtjes in stand weten te houden.
Machtsspelletjes zijn aan de orde van de dag.
Testosteron wordt bijna de nieuwe trend.
Iedereen met een diploma denkt dat hij gelijk heeft.

Welbespraakte dames, maar vooral heren horen allen zichzelf praten, hebben geen interesse in andere meningen en hebben in het geheel geen kwaliteit om een bedrijf of instelling te sturen en nemen daarom beslissingen die kant noch wal raken.
Werknemers onderaan de ladder worden met een fooi schandalig afgeserveerd.
Ze zijn een kras door een papier of een getal onder de lijn en er word niet naar arbeidsverleden of carrière gekeken.
Door het gulden/euro gedoe gaan ze net niet dood van de honger en ze verdienen te weinig om nog een normaal leven te leiden omdat de manager zijn baan weg heeft bezuinigd.

De werkgever is in dit geval waterschap Hunze en A’s.
Als men wil dat er nog werknemers overblijven die geen winst maken maar wel het werk doen wordt het tijd om de kaderbanen te evalueren en te liquideren.
De arbeider op de werkvloer kan dan meer geld krijgen en de manager kan weer naar school om een echt vak te leren.

2 reacties:

  • Very best site. Keep working. Will return in the near future.
    »

    Door Anonymous Anoniem, Op 8:50 a.m.  

  • I'm impressed with your site, very nice graphics!
    »

    Door Anonymous Anoniem, Op 5:04 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage