Alex Vissering

zondag, oktober 07, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Garrelsweer

Volgens de tegenstanders van Al Gore, de milieu goeroe oet Amerikoa komt der in 2012 n klaaine iestied.
Dat holt in dat we gain kwakkelwinters mit veul regen kriegen zoas nou t geval is mor dat wie tiedelek olderwetse winters mit ies en snije en misschien wel n elfstedentocht kriegen.
De Al Gore aanhangers denken hier hail aanders over. De regenbuien nemen allineg mor tou en laangzoamerhaand stiegt de zeespaigel en wodt Nederland n suptropisch zwemparadies.
k Wait nait wa k der van denken mout.
In de medioa wodt hier veul aandacht aan besteed en de waitenschappers en allerlei bekwoame minsen schienen heur licht op dizze ingewikkelde materie.
t Is nou zowied dat de milieu lobby in de wereld in twij kaampen verdaild is.
As bezuiker, oafgelopen zummer van t geologisch museum op Mön in Denemaarken bin ik geneigd om mie bie de tegenstanders van Al Gore aan te sloeten.
De veraanderingen in t klimoat binnen van ale tied, mor wa k wel vind is dat wie, de minshaid t milieu mithelpen om t opwaarmen van onze eerdkloot te versnellen en dat de overheden ons veur hun karrechie willen spannen om allerlei belacheleke ingrepen te plegen om t klootjesvolk z.g. milieubewust te moaken terwiel dat het probleem globoal is. Rondoet beledigend veur milioenen minsen vind ik het om allerlei moatregelingen oaf te kondegen en den mit de grode vervoelers om toafel te kroepen om sneue neuse te hoalen omdat ze toch heur aigen vervoelende gang goan.
Woar binnen we nou mit bezeg?
Ik schaaid mien oafval. De voelnis in de grieze container, toenoafval en de eerdappelschille in de gruine. In Wiester wodt weer op ain bulde flikkert, mie in grode twiefel achterloatend as mitdenkend milieubewust burger dij veural in zien poddemonnee verneukt wodt.
Amerikoa en de grode industriële laanden trekken zok naargens wat van aan.
De grode euliemoatschappijen, de woapenfebrieken en multinationals hebben t veur t zeggen en Europa hobbelt as n aangeschoten knientje achter Bush aan.
Je maggen veural nait tegendroats wezen omreden ze proppen die vast en zeker in n hokkie van opruirkraaier of linkse radicoal, nou ze proppen mor!
Loat Philips zien spoarlaampen mor op plekkie stoppen woar gain licht braant en verveel mie nait mit het woord milieuvervuiling.
Ik mout er zo laangzoamerhaand n beetje de pot van op.
De mentaliteit van de minshaid mout positief veraandern, zeggen ze, den willen ze der ook wel wat veur doun.
Nou, mien mentaliteit veraandert negatief ast om dizze flaauwekul gait, der komt gain roetfilter op mien jeep, en gain spoarlampen in mien keet.
Pak eerst dij laanden mor aan dij de wereld wel noar de knoppen helpen, den zok ais weer kieken.
As dit zo deur gait mouten wie nog in Amerikoa op zuik noar sponsoren om de lijfwachten van onze wereld te betoalen.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage