Alex Vissering

zaterdag, oktober 13, 2007

Noordmannen/VisseringsVisie/Oldehove

Strakkies, noa dizze oetzenden van Noordmannen starten wie de motoren van t appartement op wielen en rieden wie over de duutse autoboanen richting Rügen in de veurmoalege DDR.
Haarfst aan de Oostzee, visrokerijtjes op de koades van de leutje dörpen in Mecklenburg Vorpommern en natuurlek kroanvogels, doezenden kroanvogels.
N Weke laank genieten van natuur en landschop, minsen en daren.
De chef koks van de visrestaurants hebben t zwait op de rugge stoan as ze waiten dat de Holländer onderweegns binnen.
Alle culinaire hoogtepuntjes worden deur ons mit n ciefer van ain tot en mit tiene beoordailt en der het menneg kok bie ons aan toafeltje stoan om oet te leggen wat der deur zat.
Bie het Räucherhus in Altenhagen op Darss kiekst vanoet t roam noar n holten Sesenboot, n olle visboot oet de Oost Duutse tied woar in het brakke wotter van de Bodden, de Wadden van de Oostzee, nog aal mit vist wodt.
Zander, Hecht en Aal, en echte Balic zalm. O, wat lekkurrr!
s’Oavends as de kroanvogels mit tientallen, wat, honderden tougelieks noar hun sloapstee op t wotter vlaigen stoan wie tuzzen beroemde vogelfotogroafen ploatjes te schaiten en te genieten van het schitterende getrompetter van dizze vogels van t geluk.
As volleerde natuurmannen voeren wie gesprekken over vogeltjes in Zweden, scharreloars in Polen, bijeneters in Frankriek en mit jaloerse blik kieken zai mie aan as ik mit de ogen dicht over onze Waddenzee begun.
Onder de bird watchers in Europa binnen de Wadden wereldberoemd en terecht. Om mien positie bie dizze profi’s te verstaarken vertel ik ze dat ik aal verschaiden moal op Röttemeroog en Ploat west bin. Mien moment of glory.
De grode kerke van Stralsund, t Mehresmuseum, de olle kuuroorden Sellin en Binz op Rügen, k kin t nait oafwachten.
n Weke laank is onze liene mit de boetenwereld n hail dunnechie.
SMS- en mit de kinder en oaf en tou n kort gesprek binnen de ainegste contacten mit Nederland en dat bevaalt ons best.
Gain radio, kraande of tillevisie. Gain nijs over de wereldproblemen en veural gain gezeur over van ales.
Elke scheet wodt in ons laand n bienoa ramp en as Maxima de woarhaid verteld denkt elkenaine dat ze der wat over zeggen mouten.
Geef mien portie kommende weke mor aan Fikkie en vaal mie nait lasteg mit:
Noorden massaal naar de zon of: Droom snelle treinvoorbij.
Mor dat dij studenten van Albertus Magnus levendege vissies opeten vind te gek veur woorden.
Ze mouten ten eerste dood wezen, ten twijde gerookt en ten daarde n siepeltje derop is ook nait verkeerd. En Willy, felisiteerd mit dien verjoardag, dat wel natuurlek.
Tot aander weke…..

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]<< Homepage